Gondolnád, hogy a stressz jelentősen csökkenthető mindennapjaidban, ha tudod mikor, kinek, hogyan és mit mondjál? Hogy a jól megválasztott kommunikáció pozitívan befolyásolja eredményeidet, növeli teljesítményedet és sikeresebbé teszi kapcsolataidat?

Talán ezzel nem mondtam neked újat, de hogy ettől többet adjak, szereném neked bővebben kifejteni, hogy a viselkedésed és a kommunikációd minősége mennyiben járulhat hozzá a magánélet és az üzleti élet sikeréhez. Ismerünk olyan készségeket, amiket könnyen el tudunk sajítítani és vannak olyanok, melyeket ha a szükség úgy hozza, meg tudunk tanulni. Ilyen és egyben az egyik legfontosabb készség, ráadásul a boldogulásunk kulcsa is, a hatékony kommunikáció.

"Nézd, ahogy a gondolatok szavakká válnak, ahogy a szavak tettekké, ahogy a tettek szokásokká, ahogy a szokások jellemvonássá, és ahogy a jellem sorssá válik. Amit gondolunk, azzá leszünk." (Vaslady c. filmből)

Ahhoz, hogy eljuss kommunikációd által a sikeres kapcsolatépítéshez, olvass tovább!

Szavaink és a megfelelő viselkedésünk megválasztásával csodálatos barátságok és hasznos munkakapcsolatokat alakíthatunk ki. Valjuk be, sokszor múlik azon boldogságunk és sokszor munkahelyi sikerünk is hogy mennyire sziporkázóan kommunikálunk másokkal. Az én véleményem az, hogy sosem késő elsajátítani olyan készségeket, melyek segíthetnek kapcsolataink minőségi javításában és ezáltal kiegyensúlyozottabbá tehetik életünket.

Gondolj csak bele milyen idegesítő, amikor nem akarja megérteni a másik azt, hogy miről beszélsz neki? Ha a munkahelyeden folyamatosan elbeszéltek egymás mellett a főnökkel? Vagy a gyereknek már háromszor mondtad, hogy pakoljon össze és még mindig nem csinálja?