Mire jó az önbizalom?
Hogy a megfelelő kapun menjél át! 🙂

Fantasztikusan jó reklámot találtam egy videómegosztón, amiről rögtön az jutott eszembe, hogy itt példákon keresztül megmutathatom, hogy befolyásolja és alakítja át pozitív irányba, az önbizalom a stresszt.
Első olvasatra lehet érdekes felvetés, de a videó után megérted mire gondolok.

Miről van szó?
Ez tulajdonképpen, egy Dove reklám.
A reklám készítői, több országban, forgalmas épületeken, kiválasztottak két bejárati ajtót és az alábbiak szerint, feliratozták.
Az egyik kapura kihelyezett táblára felírták, a “Beautiful” (gyönyörű) a másikra pedig az “Average” (átlagos) szót.

Te mit tennél, ha ilyen táblákkal megjelölt ajtókon kellene bemenned?

A kisfilmben szereplők nagyon érdekesen, tanulságosan cselekedtek.
Az egyik lány például azt mondja a videóban, hogy ő mindig az Átlagos feliratú ajtó alatt ment át eddig, de mai nap különleges és átment a Gyönyörű tábla alatt. Ezt mind mosolyogva és megkönnyebbülve mondta.
Szerinted egyik napról a másikra megjött az önbizalma? Vagy aznap valami jó történt vele és ez befolyásolta a hangulatát, döntését?

Sokat számít, hogy gondolkozol, hogy éled meg a pillanatokat, a napokat. A stresszmentes életnek is az egyik feltétele, hogy milyen az élethez, történésekhez való hozzáállásod. Az önbizalmad szintje meghatározza a döntéseidet, sikereidet, a céljaid elérését.

Akinek van Önbizalma, bátran mer dönteni, nagyobb célokat kitűzni és ezzel sokszor mentesíti magát a szorongástól, stressztől.
Fontos, hogy sose értékeld le magad és bízzál magadban.
Az önbizalommal rendelkező emberek döntéseiket is határozottabban hozzák meg.

Van a videón egy valós példa, az életben biztosan találkoztatok már ilyennel, amikor a nő egyszerűen visszafordul és még a választástól is megfosztja magát.
Szerintetek milyen élete lehet annak, aki még egy ilyen egyszerű “játéknak” sem akar részese lenni? Hogy dönthet az ilyen ember komolyabb dolgokról, hogy dönthet az életéről? Esélyt sem ad magának a csodálatosabb érzésekre.

Tanulságos az a rész is, amikor egy tolókocsis lány barátnőjével, segítőjével, hirtelen irányt változtat és a “Gyönyörű” feliratú kaput választja.
Ketten, mosolyogva döntöttek, segítették egymást. Csapatmunka volt.
Így van ez a stressznél, és a depressziónál is. A barátok, rokonok társasága, segít neked a problémák megoldásában. Együtt, közösen!

Szerintem a legfontosabb tanulság, hogy önbizalmunkat, személyiségünket egy életen át kell fejlesztenünk, hogy tudatosan cselekedjünk és soha ne bánjuk meg tetteinket. Adjunk esélyt magunknak a választásra és a változásra!

A videóban utólag, sok lány megbánta, hogy az “Average” (átlagos) ajtón ment át és így leértékelte magát. Aki viszont a “Beautiful” (gyönyörű) bejáraton lépett be, boldogan mondta, hogy nem bánta meg döntését.

“Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük.”
Lucius Annaeus Seneca

Stresszmentes szép napot!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük