Milyen legyen egy stresszmentes otthon?

Ön és emberismeret | 0 hozzászólás

stresszmentes_bejarati_ajtoTe, hogy?

Belépsz az ajtón és kint hagyod a problémákat, vagy még ott is ragaszkodsz hozzá? Illetve, Te pont olyan vagy, akinek a lakásában van egy boldog sarok, szoba, ahová ha bemész ki is zártál mindent, ami nincs kedvedre?  Te melyik vagy?

 

Talán mindenkinek szüksége van egy munkás nap után egy nyugodt, békés zugra.

De milyen legyen ez a nyugodt kis zug, milyen legyen a békés otthon?

Olyan, hogy ott senki és semmi ne zavarjon! Ne legyen a szemed előtt a sárga csekk, a teendőid listája. Itt most semmi ilyen ne legyen. Csak is olyan tárgyak legyenek, ami a Te barátod, ami felvidít, amire jó kicsit rábambulni.  Kedvenc könyved, kedvenc képed a falon, kedvenc növényed és persze a kedvenc zenéd. Kell ettől pihentetőbb időtöltés, akár csak fél órára is?

stresszmentes_haloszobaApropó pihentetőbb. A hálószoba sem mindegy milyen ugye? A kényelmes ágy, a párnák, a berendezés a falak színe ez mind mind lehet pihentető, de kényelmetlen is.  A sárga, a vörös és a narancs színeknél kimutatták, hogy képes a vérnyomást megemelni. A lila, a zöld  és a kék szín viszont pihentető, nyugtató hatású. Ez a bútorok színére is érvényes. Most nézd meg a faladat, milyen a színe?

Ha nyugodtan szeretne az ember pihenni, aludni, akkor érdemes minden elektromos kütyüt kivinni a szobából, mert az egészségnek sem tesz jót, ha ott van mellette pl. a telefon, a számítógép és a jelen technika csúcsmodelljei.

stresszmentes_napfelkelteReggel te az óra csörgésére ébredsz? Ez talán nem a legjobb ötlet, mert ilyenkor az ember szíve majd kiugrik az ijedtségtől. Talán használd a biológiai órádat és gyakorlat teszi a mestert, ezért az is gyakorolható és megtanulható, hogy időben ki tudjál kelni ébresztésére az ágyból. Sokan a Nappal együtt kelnek föl, nekik biztosan nem landol az égben a szívverésük minden reggel.

stresszmentes_konyhaVannak olyan emberek akik arra esküdnek, hogy a konyhában eltölt egy kis időt sütöget, mosogat, tesz vesz, olvasgat, teázik és ez olyan jót tett a lelkiállapotának mint még semmi más. Ez teljesen hihető, ki kell próbálni!

Sokan több időt azzal töltenek el, hogy folyton keresnek valamit a lakásban. Hol a kulcsot, hol a pénztárcát, esetleg egy magazint amiben egy jó cikk, recept van és a sor talán egész hosszú, hogy minek a keresése bosszanthatja fel még az embert. Ezeket a bosszúságokat könnyen el lehet kerülni, ha rendszeresítve van az ilyen tárgyaknak egy tartó, egy kosár, egy fogas, amibe gyűjteni lehet a szükséges és gyakran használt dolgokat.

Itt csak pár példát soroltam fel arra, hogy miért és hogyan érdemes az ajtón kívül hagyni minden bosszúságot. Te tudsz még pár ilyen ötletet, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy kizárjuk és ne vigyük haza otthonunkba a stresszes “pillanatainkat”?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük