Legyőzhető félelmek, a sikereid útjában!

Ön és emberismeret, Stresszkezelés | 0 hozzászólás

Küzdj meg félelmeiddel, mert a félelem a stressz egyik oka!

Stresszkezelő módszerekkel a félelmek is legyőzhetőek.

 

– Amikor megint eljön, együtt feltárjuk, milyen hiedelmek akadályozzák abban, hogy boldog legyen. (…) Ne akarja velem elhitetni, hogy kizárólag a külsejével van problémája. Valószínűleg ennél sokkalta komolyabb kétségekkel  küzd
– Nagyon keményen fogalmaz.
– Azzal nem segíthetünk az embereknek, ha azt mondjuk, amit hallani akarnak. (Laurent Gounelle)

Szerintetek él olyan ember a Földön, aki semmitől sem fél? Én nem szeretem például az egereket. Igaz, olyan pici kis állatok, de akkor is félek tőlük. Persze az ilyen félelmektől még lehet bárki sikeres. De akkor mik lehetnek azok az akadályok, stresszt is okozó félelmek, amik útjába állhatnak a sikereidnek?

Nézz szembe a félelmeiddel!

1. Félsz a magánytól?

Sokan nem szeretnek magukban lenni és ezért mindig attól rettegnek, hogy nem találják meg a megfelelő társat, elveszítik szeretteiket, vagy elfordulnak tőlük barátaik. Vedd észre, hogy ez az aggódás nem fogja szolgálni a fejlődésedet. Értékeld és tedd hasznossá az egyedül töltött időt. Aki sikeres akar lenni, annak sosem szabad a magány miatt aggódni, mert félelmei gátolni fogják, napjai stresszel terheltek lesznek.

2. Félsz az elutasítástól?

Inkább nem mész el egy randira, mint hogy balul süljön el? Lehet elszalasztod a tökéletes társat. Igazán tetszene a felkínált állás, de nem mész el az interjúra..jobb ez így, mert legalább nem kell csalódnod az elutasítás miatt! Senkinek nem esik jól, ha elutasítják, de ez az élet része. Meg kell tanulnod elfogadni az elutasítást, és tanulni belőle. A kudarc után, jöhet jobb is, sokszor jön is.  Ne engedd, hogy az elutasítástól való félelmed a sikereid útjába álljon. Menj el arra a randira és ne hagyd ki az állásinterjút sem. Ugorj bele az ismeretlenbe, mert csak így tudod meg, hogy mi vár rád a célnál.

3. Félsz elkötelezni magad?

Úgy érzed, megtaláltad az igazit, de a végén mindig meggondolod magad, mert el sem tudod képzelni, milyen lehet egy emberrel letölteni az életed. Nem adod meg magadnak azt a lehetőséget, hogy megtapasztald milyen az, ha van valaki melletted, akire hosszabb távon számítani is tudsz. Félsz, hogy ha elkötelezed magadat, az nem biztos, hogy örökre tart és sérülni fogsz, el fogod veszíteni azt, akire az életed is rábíznád. Ne gondolkozzál ilyeneken. Mindig meg kell élni az adott pillanatot, el kell fogadni, a szeretett emberek támogatását. Ha nem teszed, akkor soha nem tudhatod meg, hogy mennyit segíthetnek neked, a hozzád legközelebb álló emberek. Ki kell lépni a megszokott komfortzónádból, hogy boldog és sikeres ember legyél!

4. Félsz a nyilvános beszédtől?

Sikeres szeretnél lenni, de nem szeretsz emberek előtt nyilvánosan beszélni. Senkinek sem kellemes, főleg először sok ember elé kiállni és beszédet tartani, vagy véleményt nyilvánítani. Manapság a munkahelyek, illetve a vállalkozásoddal kapcsolatos ügyintézés, szinte megköveteli, hogy bátran állj ki az emberek elé és képviseld cégedet, vagy saját érdekeidet mások előtt. Ha félsz a nyilvános megszólalástól, jobb, ha otthon barátok, ismerősök előtt megpróbálod gyakorolni a nyilvános érvelést. Le kell küzdened félelmeidet és a sok gyakorlással hamar elérheted, hogy egyre magabiztosabban állj ki magadért.

5. Félsz a változástól?

Semmi sem tart örökké, szokták mondani. Nem leszünk örökké fiatalok, cserélődnek munkahelyeink, illetve változnak barátaink, baráti köreink. Sokan ezeket a változásokat nem igazán jól élik meg. Stresszelnek, magukba fordulnak, kerülik a társaságot. Több félelemnél leírtam már, de itt is csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulni kezelni ezeket a változásokat. Ne stresszelj! Foglald el magad. Olvassál önfejlesztő, vagy szórakoztató könyveket! Én nagyon szeretem ilyen jellegű könyveket, mert amellett, hogy kikapcsol, több problémára is megtalálom olvasás közben a választ. Manapság már sok ilyen könyvet lehet kapni az üzletekben. Olvasás mellett persze elkezdhetsz egy új hobbit művelni, sportolhatsz, kirándulhatsz. A legfontosabb minden változás után, hogy ne hagyd el magad. Mindig legyenek céljaid, amiért érdemes még hosszú évekig dolgozni.

6. Félsz a haláltól?

Szerinted van olyan aki nem fél? Persze embere válogatja. Aki teljes értékűen megéli minden nap a jelent, boldoggá teszi őt, minden nap a családja, barátai, munkája, hobbija, az nem gondol folyamatosan a halálra. Aki mindig retteg a haláltól az az ember elfelejt élni a jelenben és ezáltal a jövőjét is tönkre fogja tenni. A boldog ember igyekszik pozitívan gondolkodni és nem gondol rossz dolgokra.

A nyugalmad érdekében, felejtsd el a félelmeket, hagyd abba az állandó aggódást és próbálj meg mindig a jelenben élni. Ha az elérni kívánt sikerek, magabiztosság és önmegvalósítás érdekében gyakorlod a fentebb leírtakat, akkor a boldogság szokásoddá fog válni. Azt gondolom, hogy mindenkinek a legfontosabb célja az életében, hogy boldog legyen és stresszmentesek legyenek napjai.

Nem gondolom azt, hogy teljesen felszámolhatjuk a félelmet. Életünk részét képezi a bizalommal, a bánattal és az örömmel együtt. Ami felszabadít bennünket, az az, ha nem félünk többé félni.

(Thomas D’ Ansembourg)

 

 
Stresszmentes szép napot!

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ezekre a szokásokra kell a stresszkezelés! | Stresszkezelés - […] Legyőzhető félelmek a sikereid útjában! […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük