Így lehet boldog egy napod!

Ön és emberismeret | 0 hozzászólás

10 módszer, hogy jól érezd magad!

Kelj föl minden nap “jobb lábbal” és ismételd el! Ma szép napom lesz, senki nem ronthatja el, mert nem engedem senkinek, hogy negatívan befolyásolja a boldogságomat, a kitűzött célomat, a sikereimet!

Valóban ilyen egyszerű lenne, minden csak ezen múlna, hogy mit mormolsz felkelés előtt magadban? Igen! Az igazság az, hogy a legtöbb, amit meg kell tenni a boldogságért, a sikerért, legtöbb esetben, tényleg csak rajtad múlik.

De mit tudsz valójában tenni, hogy úgy sikerüljön a napod, ahogy Te szeretnéd?

1. Gondolkozz pozitívan!

A negatív gondolkodás negatív gondolatokat eredményez. Ha arra összpontosítunk, hogy milyen szörnyű a helyzetünk, egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Irányítsuk figyelmünket a pozitívumokra, és egyre több pozitív dolgot fogunk észrevenni. (Gary Chapman)

2. Higgyél magadban!

Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot. (Martin Luther King)

3. Bízzál a Te választásodban!

Csak a legritkább esetben kövessed mások tanácsát: az olyan dologban, amelyet már meggondoltál, ki ismerhetné jobban az összes körülményeket, mint te magad?  (Ludwig van Beethoven)

4. Kerüld el a negatív embereket!

Ha valaki mindennek csak a rossz oldalát látja, az azt mutatja, hogy nincs semmi önbizalma. Az ilyenek el akarják érni, hogy mások is elbizonytalanodjanak, ahogy ők.  (Blue Exorcist c. film)

5. Maradj Önmagad!

Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak, akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni. (Theodor Seuss Geisel)

6. Add meg a tiszteletet másoknak!

Az ért el igazi sikereket, aki jól élt, gyakran nevetett, sokat szeretett, elnyerte az okos emberek tiszteletét, a szegények bizalmát és a gyerekek vonzódását, aki különb világot hagyott maga után, mint amilyet ő talált születésekor, aki mindenben a jobbat kereste, és ő is a legjobbat adta önmagából. (Moldova György)

7. Légy türelmes!

Mindent a maga idejében. Nem okos dolog siettetni a dolgokat. Látni kell az utat, amelyen előre akar haladni az ember. (Agatha Christie)

8. Élj a  jelenben!

Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövő miatt, mert az messze van. Élj a jelenben és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá. (Tuti gimi c. film)

9. Legyenek céljaid!

Van egy ember, akivel végig kell sétálnod az életnek nevezett ösvényen. Jó barátoknak kell lennetek, el kell fogadnotok egymást, és támogatnotok kell egymást. Ki kell tűznöd vele új célokat, meg kell terveznetek az utazást, és meg kell határozni, mit jelent a siker számára. Ez az ember TE vagy. (Marie Clarence)

10. Tarts ki elhatározásod mellett!

Az élet annak sohasem lesz katasztrófa, aki tesz azért, amire vágyik, ahelyett, hogy másokon előre mászva, érdekbarátságokon keresztül érné el a vágyait – helyette saját erőből, maga valósítja meg azokat, megtapasztalva a saját erejét. Hisz abban, hogy van miért menni, és bár néha nem látja a célt, kitart, mert tudja, hogy valami vár rá. (Oravecz Nóra)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük