Így alakítsd át a negatív érzéseidet és megszabadulsz a stressztől.

Ön és emberismeret | 0 hozzászólás

Mi a célja az embernek az életében?
Hogy lehet a negatív érzéseket átalakítani pozitív érzésekké, hogy megszabadulj a stressztől?

Hogy boldogan éljen, meg legyen a lelki nyugalma és minden nap elmondhassa, meg vagyok elégedve a jelenlegi életemmel.

A tapasztalat azonban mást mutat. Az emberek tele vannak kétségekkel, félelemmel, haraggal. Egyre több negatív érzelem van jelen az életükben, aminek az eredménye, hogy több a stressz, több a depresszió.

Kezdj el pozitívan gondolkodni!

Kezdj el pozitívan gondolkodni!

A legnagyobb akadály a boldogság elérésében a legtöbb ember számára az a sok negatív gondolat, ami a fejekben van, az a sok negatív érzelem, ami utat talál magának harag, indulat, vádaskodás formájában és felszínre jut, ha kiengedi az ember az irányítást a kezéből.

Ezek a negatív érzelmek beteggé tehetnek, eltávolíthatnak barátaidtól és megfoszthatnak anyagi szabadságodtól.

A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik. (Amby Burfoot)

Hogy tudod ezeket a negatív érzelmeket átalakítani és felszabadítani magadat a hatásuk alól?

Neked is és nekem is az életben sokszor kell döntést hozni. A döntés a kezünkben van és rajtunk múlik, hogy mikor milyen döntést hozunk. A lényeg, hogy ezzel a felelősség is a mi kezünkben van.
A saját életéért felelősséget vállaló ember, kezébe tudja venni a sorsát, tud szabadon választani, irányítani. Az igazi boldogság azt jelenti, ha mi, szabadon, a saját utunkat választva éljük életünket.
Életünk szabad irányításával, a felelősség felvállalásával elérhetjük a boldogságot, örömöt, gazdagságot.
Egészséges életet élhetünk.

De mi van azzal az emberrel, aki nem vállal felelősséget magáért, döntéseiért és átadja az irányítást másoknak?

Kevés ember viseli jól a szabadság hiányát, kevés ember érzi jól magát, ha nem Ő dönthet az életéről.
Ilyen esetekben az első reakciója a legtöbb embernek a harag, a mások hibáztatása, az elégedetlenség, az indulatos vádaskodás, az irigység, a mentegetőzés. Ezek az érzelmek csak arra jók, hogy beteggé tegyék az embert mind testileg, mind lelkileg.

A negatív érzelmek, a félelmek, a magunkban való kételkedés, a bűntudat, önsajnálat, féltékenység, olyan erős érzelmek, amiket általában a harag vált ki. A harag pedig ahogy szokták mondani, nem jó tanácsadó.
A félelmekről, döntésekről Michael Jordan ezt mondta..

Mi emberek okosan tudunk érvelni, amikor az igazunkat kell megvédeni. Például magunknak is és másoknak is bizonygatjuk, hogy amit mi érzünk az teljesen jogos. Minél tovább beszélünk a negatív élményeinkről annál tovább tartjuk magunkat a negatív hatások alatt.

Gyakorlat! 🙂
Neked is biztos többször mondták, hogy ha boldog szeretnél lenni, akkor ne beszéljél, ne olvassál és ne hallgassál negatív híreket.

Ugord át az akadályokat!

Ugord át az akadályokat!

Gyakorlat! 🙂
Próbáld ki, hogy 2 hétig valóban kerülöd a negatív gondolatokat és vele együtt a negatív embereket is.
Kíváncsi vagyok rá, hogy változik ennyi idő alatt az emberekhez való viszonyod. Ha úgy gondolod írd meg nekem nyugodtan.

A legfontosabb feladat tehát a negatív gondolatok, érzelmek átalakítása során, hogy ne ítélkezzél mások felett és ne vádold magadat, vagy másokat a kialakult problémákért. A legjobb út, ha semleges maradsz. Így elkerülheted azt a helyzetet hogy a negatív érzelmek miatt, amiket általában mi, saját magunk generálunk, hozunk létre, depressziós legyél és stresszes napokat éljél meg.

Hagyd abba a vádaskodást, vállalj magadért, cselekedeteidért felelősséget, cseréld le a negatív gondolatokat pozitívra, szeresd magadat, hogy mások is szerethessenek, vedd kezedbe életed irányítását és élvezd az eredményt, élvezd hogy megszűntek a negatív érzéseid!

A problémáknál egy életéért felelősséget vállaló ember már a jövőre koncentrál, nem foglalkozik a múlttal és nem néz vissza. Célokat tűz ki és azzal foglalkozik, hogy mit kell tennie, hogy azt elérje.
Aki leragad a múltban és mindig keresi a felelőst, az okokat, vádaskodik, annak az embernek nehéz lesz átvenni az irányítást a saját élete fölött! Nem lehet fejlődést elérni a negatív érzések terhével együtt.

Amire gondolunk az felerősödik!

Amire gondolunk az felerősödik!

A koncentráció törvénye szerint, bármire gondolunk, az megerősödik. A negatív érzések nem tudnak megerősödni, ha nem foglalkozunk vele, nem beszélünk róla és nem gondolunk rá. Aki folyton negatív dolgokról beszél, az táptalajt ad a negatív érzéseknek.

Gyakorlat! 🙂
Próbáld meg, hogy egy társaságban a feléd irányuló kérdésekre, csak pozitív válaszokat fogalmazol meg.

Aki megtanulja, hogy cserélje ki a negatív érzéseket, aki megtanulja, hogy nem vádaskodik és egy negatív érzésnek sem hagy helyet a gondolataiban, aki mindenben meglátja a szépséget, annak az élete pozitív irányt fog venni.

Tudjuk, hogy az élet nem tökéletes. Egyszer fent, egyszer lent – ez mindig is így lesz. (…) Rajtunk múlik, hogyan fogadjuk és értékeljük a problémákat – pozitívan vagy negatívan. Dönthetünk, hogy boldogok vagy elkeseredettek leszünk-e.

Ez legyen most már a Te felelősséged!

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. 7 szokás a sikerhez | Személyre szabott stresszkezelés - […] ← Így kell átalakítani a negatív érzéseidet és megszabadulsz a stressztől. Döntsd el! Te vagy a főnök, vagy a…
  2. 10 tipp a nyugodt stresszhelyzetre | Stresszkezelés - […] 7.) Ők nem beszélnek mindig negatív gondolataikról. A stresszt nem táplálják olyan negatív gondolatokkal, amik elveszik a figyelmüket, az…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük