Sikeres önmegvalósításhoz? Figyelj!

Ön és emberismeret | 0 hozzászólás

Benned meg van a láng, hogy sikeres legyél?

Neked mire van szükséged?

Minden embernek természetes, hogy vannak olyan alapvető fiziológiai szükségletei, mint például az alvás, az evés, ivás, levegő, szex, biztonság. Szeretnéd, ha szeretnének és tartoznál valahová, valakihez. Jól esik, ha megbecsülnek és tisztelnek. Sokan mindent meg is tesznek az előbb felsoroltaké, sokan természetesnek veszik, hogy ez nekik jár. A stressz-mentes élethez is fontos, hogy tudjad mit érsz.

Fontos, hogy szeresd magad!

vitorlasok_a tengerenHol van az embereknek az önbecsülése és az önmegvalósítási ösztöne? A tények azt mutatják, hogy kevesebb azoknak a száma, akik magabiztosan állítják, hogy becsülik, szeretik, tisztelik annyira magukat amennyi a boldogulásukhoz, kapcsolataik kialakításához, pozitív életterükhöz kell. Kevesen vannak, akik meg is valósították azt az elképzelésüket, ami kielégíti elvárásaikat és boldogságot eredményez számukra, akikben van elég motiváció.

Dönteni kell!

Vagy előre lépsz egyet a növekedés irányába, vagy hátrafelé a biztonságba.

Abraham Maslow a 60-as években kezdte vizsgálni az  önmegvalósító emberek szokásait, szükségleteit. Vizsgálatai megmutatják, hogy sikereket azok az emberek érnek el, akikben folyamatosan él az a vágy, hogy megvalósítsák elképzeléseiket, megvalósítsák Önmagukat.

Inspiráld magad!

Maslow-t érdekelték azok az emberek, akik megvalósították álmaikat, kiteljesedett életet éltek, akik a személyiségük képességeit kibontakoztatták, és ettől szakmailag és emberileg magasabb minőségi szintre jutottak. Az ilyen embereknél a vizsgálatok bebizonyították, hogy alapvető szükséglet a fiziológiai szükségletek, a biztonság, a szeretet a valahova tartozás, az önbecsülés és az önmegvalósítás.

Ilyenek az Önmegvalósító emberek!

A legtöbb ember, amikor az alapvető szükségleteit kielégíti, akkor megnyugszik és nem érez arra késztetést, hogy újabb szintre lépjen és új dolgokat ismerjen meg. A sikeres embereknél azonban egy ilyen nyugalmi állapot után a vágy újból feltámad. Az ilyen irányú szükséglet a lét vagy növekedésalapú szükségletek belső növekedése, az önmegvalósításra ösztönző késztetések.

Legyél Te is ……..

Jelenben élő, független, nem befolyásolható, kreatív, a problémák megoldására koncentráló, elfogadó, jó kapcsolatteremtő, emocionális, jól kommunikáló, tudj örülni, legyen minél több flow élményed.

Flow élmény..

A jelenség, amikor annyira feloldódunk egy tevékenységben, hogy minden más eltörpül mellette, az élmény maga lesz olyan élvezetes, hogy a tevékenységet bármi áron folytatni akarjuk, pusztán saját magáért.

10 percben az Önmegvalósításról, Bagdy Emőkétől (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emeritus)

Fotó:jungiangenealogy.weebly.com/pinterest

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük