Sportszülői képességek (ön- és gyermekismeret)

Töltsd le most ingyenes útmutatómat, hogy minél hamarabb elsajátítsd azokat a képességeket, mintákat és módszereket, melyek segíthetnek gyermeked sportteljesítményének fejlődésében, kudarcainak és problémáinak feldolgozásában. 

Itt is szeretném megköszönni, hogy kitöltötted a kérdőívet! (https://kulcskeszsegek.hu/kerdoiv-sportoloknak-sportszuloknek-es-edzoknek/)

Talán előtted vannak még a kérdések és emlékszel rá, hogy olyan képességek köré építettem föl a kérdőív tematikáját, mint a kudarcok kezelése, stresszkezelés, a kommunikációs készségek, a motiváció, a szülői hozzáállás és a sportági szereplők együttműködése. 

Biztos vagyok benne, hogy a kérdésekre adott válaszokat jól megfontoltad és megalapozottak voltak. Válaszaid segítenek neked abban, hogy a jövőben mire érdemes odafigyelned és melyik képesség fejlesztésével foglalkozzál többet.

 

Hogyha a válaszok között sokszor fordult elő a "többnyire", "mindig" vagy a "néha"...

akkor érdemes átgondolnod a sporthoz és a sportoló gyermekedhez való hozzáállásodat. Lehet, hogy a jelenlegi szereped nem igazán a gyerek céljait segítik.

Vigyázz, mert ilyen szülői hozzáállással fennáll a lehetősége, hogy a gyereknek elmegy a kedve a sportolástól, romlik a teljesítménye és mind a sportban, mind az élet más területein közel kerül a kiégéshez, a negatív stressz következményeihez (önbizalomhiány, rossz táplákozás, rossz alvás ...).

 

Ha a válaszok között több volt a "soha" és kevesebb a "többnyire", a "néha" és a "mindig".

Ez szuper! Mert példaképe lehetsz sportoló gyerekednek az élet különböző területein és a sporthoz, a sportág szereplőihez való hozzáállásban is.

Gyermeked biztos, stabil hátteret érezhet maga mögött, mely jelentősen segíti őt abban, hogy élvezze a sportolás minden örömét, valamint pozitív érzéseket és sikerekben gazdag sportélményeket éljen meg.

 

Amennyiben szeretnél többet tudni erről a témakörről, akkor készítettem neked egy bővebb összefoglalót, lapozz kicsit lentebb az oldalon!

Kérlek add meg e-mail címedet, hogy gyorsan elküldhessem számodra azonnal használható, ingyenes tippjeimet.

 

Hamarosan letölthető...