A stressz megbetegít, tanuld meg kezelni! Hogyan?

Módszerek és eszköztár | 0 hozzászólás

Az, hogy mennyire igaz az a megállapítás, hogy a negatív stressz, előbb utóbb nyomot hagy szervezetünkben, családomon belül tapasztaltam.
Anyukám a békés családi légkört védve, évekig magában tartotta érzelmi sérelmeit, félelmeit. Gyerekként nem vettem észre, felnőttként viszont már nem tudtam megelőzni a stressz hatására kialakuló egészségügyi problémáit.

Mondhatjuk tipikus, hogy felnövünk, elköltözünk otthonról, belefeledkezünk a saját életünkbe és nem vesszük észre szeretteink sérelmeit. Sajnos ami megtörtént az visszafordíthatatlan, de tanulságos. Nem éljük meg a pillanatot, mindig rohanunk, hajtunk és azt gondoljuk, hogy velünk és családunkkal semmi rossz nem történhet. Kívülről szemléljük az eseményeket, nem figyelünk oda a velünk és szeretteinkkel történő külső és belső folyamatokra, pedig mi sem születtünk burokban.

Egy-két hete olvastam egy kutatásokkal foglalkozó könyvben, hogy ha odafigyelünk jobban a velünk történő változásokra, érzéseinkre, akkor időben minden visszafordítható, illetve minden rossz kikapcsolható.

Ha viszont nem figyelünk oda, akkor a stressz komoly negatív hatást tud elérni szervezetünkben. Érzékennyé teheti immunrendszerünk védekezését, befolyásolhatja a sebek gyógyulását, utat engedhet a gyulladások elterjedésének, szorongást, depressziót okozhat, káros lehet a szexuális aktivitásra, általános egészségre, vérnyomásra, cukorbetegségre

Meditáció stresszoldásra

Meditáció stresszoldásra

A fenti egészségügyi problémák szerencsére a megfelelő stresszkezelési technikával megoldható. A külső, negatív események irányíthatóvá válnak, ha tudatosan reagálunk és ismerjük azokat a módszereket, amit meg kell tenni a problémák esetében.

Kövesd, olvasd, írásaimat, ahol folyamatosan ezekről a stresszkezelő technikákról, a táplálkozás, mozgás kapcsolatáról fogok írni.

Keressél a facebookon is.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük