Tudod mire jó a kurkuma tej? Így készítsd el!

Blog | 0 hozzászólás

A Kurkumának számos jótékony, gyógyító tulajdonsága lehet:

enyhítheti az ízületi fájdalmakat, mivel gyulladáscsökkentő
segítheti a máj működést
fogyasztásával elkerülhető lehet az epekő kialakulása
fokozhatja a vérkeringést, enyhe vérhígító hatása van
antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően gyógyíthatja és megnyugtatja az emésztőrendszert, és még segítheti megelőzni a fekély kialakulását.

Az alábbi receptben a kurkuma gyulladáscsökkentő hatását gyömbérrel fokozhatod. A hozzá kevert méz további édes segítség a szervezetünk számára. A kókusztej pedig egészséges zsírokat, laurinsavat, lipideket és kaprinsavat tartalmaz, melyek antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

Kurkuma tej elkészítése

Hozzávalók:
2 csésze kókusztej

1 teáskanál kurkuma

1/4 teáskanál fekete bors* – (kurkuma felszívódásában játszik szerepet)

1 darab gyömbér szeletelt

1 teáskanál méz édesíti

* Megjegyzés: Fekélyes bél probléma esetén a fekete borsot ki kell hagyni az összetevők közül!
Fotó:http://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-turmeric-milk-for-beauty-and-health/

Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntünk a száraz összetevőket a tejhez, majd közepes lángon melegítsük, amíg el nem kezd forrni. Ezt követően alacsony lángon 5 percig kevergessük, és vegyük ki a gyömbérszeletet. Vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt adjunk hozzá mézet.

A száraz összetevőket előre összekeverhetjük és befőttesüvegbe tárolhatjuk.

Forrás: http://zoldorokseg.blogspot.hu/

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük