A Kurkumának számos jótékony, gyógyító tulajdonsága lehet:
enyhítheti az ízületi fájdalmakat, mivel gyulladáscsökkentő
segítheti a máj működést
fogyasztásával elkerülhető lehet az epekő kialakulása
fokozhatja a vérkeringést, enyhe vérhígító hatása van
antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően gyógyíthatja és megnyugtatja az emésztőrendszert, és még segítheti megelőzni a fekély kialakulását.
Az alábbi receptben a kurkuma gyulladáscsökkentő hatását gyömbérrel fokozhatod. A hozzá kevert méz további édes segítség a szervezetünk számára. A kókusztej pedig egészséges zsírokat, laurinsavat, lipideket és kaprinsavat tartalmaz, melyek antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.
Kurkuma tej elkészítése
Hozzávalók:
2 csésze kókusztej
1 teáskanál kurkuma
1/4 teáskanál fekete bors* – (kurkuma felszívódásában játszik szerepet)
1 darab gyömbér szeletelt
1 teáskanál méz édesíti
* Megjegyzés: Fekélyes bél probléma esetén a fekete borsot ki kell hagyni az összetevők közül!
Fotó:http://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-turmeric-milk-for-beauty-and-health/
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntünk a száraz összetevőket a tejhez, majd közepes lángon melegítsük, amíg el nem kezd forrni. Ezt követően alacsony lángon 5 percig kevergessük, és vegyük ki a gyömbérszeletet. Vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt adjunk hozzá mézet.
A száraz összetevőket előre összekeverhetjük és befőttesüvegbe tárolhatjuk.
Forrás: http://zoldorokseg.blogspot.hu/
0 hozzászólás