Inspiráció egy legendától..

Blog | 0 hozzászólás

Tanulható, tanulságok

Sportoló, akitől tanulhatsz.

Michael Jordan az NBA történelmében az egyik legjobb játékos volt. Számos kiváló eredmény fűződik az Ő nevéhez.

14 idénye alatt 6-szor bajnok, 14-szer All Star kiválasztott, 6-szor a rájátszás és a döntő legjobb játékosa, 10-szer a liga gólkirálya, 5-ször az Év legértékesebb játékosa volt, ezzel az NBA történetének legsikeresebb játékopinterest MJ2sává vált.

1996-ban, beválasztották minden idők 50 legjobb NBA-játékosa közé.

Jordan egy meccsen elért 69 pontja minden idők hatodik legjobb teljesítménye az NBA-ben. Ezt, 1990. március 28-án a Cleveland ellen érte el.

Az eredményei is azt mutatják, hogy Ő az az ember, akire fel lehet nézni, aki minden sportoló számára példakép lehet.

4 inspiráló idézet Michael Jordantől

1.

Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni.

Mindennek az alapja, hogy újra és újra gyakorolnod kell. Hibázol, újra próbálkozol, új technikákat próbálsz ki. A legjobb játékosok abban különböznek a többi játékostól, hogy többet edzenek, többet gyakorolnak és jobban odafigyelnek az edzőik tanácsára.

2.

Ahhoz, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten tudj játszani, mindenből motivációt kell merítened, legyen az bármilyen típusú üzenet.

Az embernek, mindig keresni kell a legjobb megoldást, a motivációt, hogy olyan teljesítményt tudjon nyújtani, ami számára és környezetének is megfelel. A legjobb megoldás, ha mindig pozitívan gondolkozol. Fölösleges gondolatokra ne pazarold az energiádat. Állj meg ha kell és gondold végig, mi a legjobb megoldás a problémádra. Amikor rájöttél folytasd az elkezdett munkát.Winston Churchill-től idézve….

A siker nem döntő, a kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít.

3.

A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot.

Jordan valóban minden idők legjobb játékosa volt, de nem egyedül nyerte meg a hat bajnokságot. Kelletek a tehetséges csapattársak, olyanok mint például Scottie Pippen (szintén az 50 legnagyobb játékos egyike az NBA történetében, aki a Hírességek Csarnokába is bekerült).  De ne felejtsük el  Dennis Rodmant (7x NBA bajnok) és Toni Kukoč-t se.  Jordan edzője, Phil Jackson pedig talán az NBA történetében a legnagyobb edző volt.
Összegezve látjuk, hogy egy csapatsportban bármennyi kiemelkedő tehetség is van, a győzelemhez legtöbbször a kiváló csapatmunka vezet el.

4.

Ne lepődjenek meg, ha 50 évesen egyszer csak meglátnak a pályán. Ne nevessenek, értsék meg, a korlátok, ahogy a félelmek is, néha nem többek puszta illúziónál.

Sokan félnek döntéseket hozni, félnek attól, hogy hibázni fognak, rosszul döntenek. A döntések pedig életed során elkerülhetetlenek. A hibákból tanulni is tudsz. Ha mindig a tökéletesre törekszel, nem mersz dönteni, korlátokat állítsz föl magadnak,  sosem fogod megtapasztalni milyen érzés felszabadultan, félelem és korlátok nélkül, egy jó döntéssel, igazán boldognak és sikeresnek lenni.

A sport alázatot és kitartást követel. Egy sportoló nem roppanhat össze a kudarcoktól, egy sportoló attól lesz profi, hogy mindig föláll és mindig jobb és jobb akar lenni. Az igazi sportoló megtalálja azt az erőt, azt a motivációt, ami a siker felé viszi.

A legendák így születnek!

Forrás: wikipedia, pinterest

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük