Ilyen egy stresszmentes pozitív nap

Blog | 0 hozzászólás

Lehet többen felteszitek a kérdést, milyen lehet egy pozitív nap? Van ilyen? Igen és most én összeszedtem nektek pár dolgot, hogy én hogy képzelek el egy pozitív napot!
Abban ugye egyet lehet velem érteni, hogy mindenkinek szüksége van pihenésre, egy kis szabadságra, aktív lustálkodásra?

Először is fontos, hogy szánjál időt a pihenésre. Töltődj föl. Az hogy mivel? Van aki filmeket néz, van aki túrázik a barátaival a jó levegőn és van aki olvasással tölti a napot. Egy ilyen pihenő nap után észreveszed, hogy türelmesebb vagy másokkal és magaddal is. Jobb a hangulatod, gyorsabban felfogod a dolgokat és szárnyal a teljesítményed. Igazam van?

Rossz a kedved, szorongsz? Szakemberek szerint egy masszázs teljesen ellazíthat és oldhatja a görcsös állapotot. Nyugtat, és pozitív hatással van a szervezetedre.

Azt szokták mondani, hogy aki sokat olvas előbb utóbb nem menekülhet meg attól, hogy sikeres legyen. A siker mellett azonban nem elhanyagolható, hogy az olvasás megnyugtat, elfeledteti veled a gondokat és elvisz téged egy másik világba. Nincs is jobb annál, amikor te vagy a főszereplő. 🙂

Te megteheted, hogy vásárolj? Akkor tedd meg, ha megnyugtat. Aki viszont nem teheti meg hogy vásárolgat, ő büntetlenül nézelődjön, és hidd el, hogy ez is segít abban hogy kikapcsolódj és ne a problémáiddal foglalkozzál. Nem kell ahhoz sokat költeni, hogy meglásd magad körül a szépet, lehet így leszel motivált később.

Túrázzál, menj ki a szabadba, sétálj a zöldben! Aki próbálta, tudja, hogy milyen energiákat lehet egy ilyen kikapcsolódás után gyűjteni. Ha csatlakoznak hozzád a barátok, ismerősök, rokonok, akkor biztos, hogy egy szép napot fogsz eltölteni a természet közelében és ezzel a mozgással, barátok közti csevegéssel, nevetéssel teljesen el tudod nyomni a stresszel járó feszültséget, szorongást, rossz hangulatot. Próbáltad már?

Neked van szőrös gyereked? 🙂 Én így hívom a kutyusomat. Egy ilyen kis állat teljesen helyre tudja billenteni a hangulatodat. Mentálisan pozitívan befolyásolja az életedet. Bizton állítom, hogy ha magadhoz ölelsz egy ilyen kis ölebet, rögtön csökkenni fognak stresszes napjaid. Kinek van erről tapasztalata?

Főzzél egy jót, ha rossz a hangulatod. Aki nem jártas a főzésben ne ijedjen meg, mert nagyon sok segítséget kap szinte minden honnan. Tőlem is! 🙂 A főzés egy olyan tevékenység ahol kreatívan alkothatsz és még az egészségednek is jót tehetsz. Nincs annál nagyobb öröm, amikor egy isteni desszertet elkészítesz, odafigyelsz az alapanyagokra és megosztod másokkal is. Igazán nyugtató és hasznos hobbi. Ha figyelsz rám, akkor látni fogod, hogy én miket fogok megosztani és ezzel segíteni neked, hogy készítsd el a megfelelő, egészséges és hangulatodra is jó hatással levő ételeket.

Mozogj, szaladj, sétálj! Ki ezt, ki azt szereti. A lényeg a mozgásban van, ami bizonyítottan csökkenti a stressz és depressziós állapotot. Van a közeledben kondi terem? Akkor menj el oda, ismerkedj és találd meg a neked megfelelő mozgásfajtát. Ha nincs konditerem, akkor is meg lehet találni azt a megoldást, azt a helyszínt ahol mozoghatsz. Kezdhetsz mindjárt egy kiadós sétával.

Próbáltál már meditálni? Sikerült már úgy elvonulnod, hogy legalább 20-30 percben csak magadban voltál és kiürítetted a fejedet a negatív gondolatoktól? Keressél egy nyugodt helyet és töltsd föl elmédet a negatív stresszes gondolatok helyett pozitív gondolatokkal.

Mindenkinek kell egy pozitív nap, ha nem akar kiégni! Tervezzél és kezd el most!

Mert ugye Te sem szeretnél kiégni?

https://kulcskeszsegek.hu/stresszelsz-tulhajszolt-vagy-lehet-kiegtel/

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük