Így kell tenned, hogy jobban és tovább élj!

Blog | 0 hozzászólás

Manapság egyre többen foglalkoznak az egészséges életmód, a táplálkozás, a munka és a szabadidő összeegyeztetésének kérdésével. Lassan elhisszük és a tapasztalatok alapján megértjük, hogy igen is foglalkozni kell életünk minőségével. A minőségi élet, az életkor, életünk meghosszabbítása szorosan összefügg egymással.

Egy-egy egészségügyi probléma esetén sokat hivatkozunk a genetikai örökségekre, az örökölt szokásokra. Pedig ma már kutatások bizonyítják, hogy a tudatos életvezetés, a megfelelő táplálkozás, a stressz hatékony kezelése és az ideális munkakörülmények, reális célok a legfőbb tényezők és a legnagyobb biztosítékunk a hosszú boldog élethez.

Mire kell odafigyelni, hogy egészségesen, boldogan és sokáig élj?

Egészséges táplálkozásra!

Szánjál rá időt és tervezd meg, mikor mit és hol vásárolj.
Szakemberek javaslatai alapján többféle diéta közül választhatsz. Mielőtt elkötelezed magadat valamelyik diétánál, alaposan tanulmányozd át, hogy a javasolt alapanyagok számodra biztos megfeleljenek.

Én, mivel ez az oldal is a stresszmentes életmódról szól, általában úgy választom ki az alapanyagokat, hogy a legtöbb betegség okozójának a stressznek a legyőzését, oldását tudjam vele elérni.

Nem részesítem előnyben a gyorséttermeket, a fagyasztott, előrecsomagolt ételeket, konzerveket.
Javaslom azonban a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket, aszalmányokat és magokat.
Stresszre, fáradtságra ezek nagyon jók. Olvasd el itt!

Rendszeres testmozgásra!

Tervezd meg napi, heti sportprogramodat. Hasznos a rendszeres futás, gyaloglás, kardió edzés és jóga.
Hétvégén pihenésképpen menj el túrázni, lehet gyalogosan és lehet kerékpárral. Barátokkal, családdal nagyon jó kis programban lehet részed.

A stressz kezelésére és megelőzésére!

Érdemes alkalmazni több módszert, hogy megelőzd a stresszt. Hasznos, például, ha rendszeresen leírod, mi az ami felidegesített és hogy reagáltál abban a szituációban. Erről még írok!
Próbálj rendszeresen meditálni. baratokkal_stresszmentes_eletmodÉlj a mának, örülj a jelen pillanatainak. Ne félj, ne aggódj! Beszélgess sokat a barátaiddal, családtagjaiddal, mert jót tesz az ember lelkének-testének, ha kibeszéli magát.

Az ideális munkakörülményekre és a karrieredre!

A konkrét célok, az értékeiddel, képességeiddel összhangban álló tervek, nagyban hozzájárulnak a kiegyensúlyozott munkahelyi körülményekhez és a stresszmentes hangulathoz. Az egyedi, specifikus kihívások mellett legyenek céljaid mérhetőek, elérhetőek, reálisak, és időszerűek. Ha ezeket szem előtt tartod, akkor a munkavilágában is megtalálod a helyedet és karriered az elvárásaidnak megfelelően növekedni fog.

Kövesd írásaimat hogy tájékozott legyél a stresszkezelésre alkalmas módszerekről.

Stresszmentes szép napot! 🙂

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük