Hétvégére és közkívánatra Sajtkrémes brownie

Blog | 0 hozzászólás

Itt egy igazi kedvenc, amit a lehetőségekhez képest próbálok egészséges alapanyagokkal elkészíteni.
Leírom így is úgy is a receptet, illetve elmondom, hogy mit mivel lehet helyettesíteni. Az igazság az, hogy sokszor még én is kísérletezek az alapanyagokkal, mert a helyettesítőkkel is szeretném ha az íze nem változna az általam megszokotthoz képest.

Néha ezért is nem könnyű megjegyeznem a pontos adagokat, mert a készítésnél derül ki, hogy én inkább teszek bele még egy kis liszthelyettesítőt, vagy a cukormennyisége sok, tehát hol elveszek, hol hozzáteszek a leírt alapanyagokhoz 🙂
Ezért most se csodálkozzatok, hogy nektek is több ajánlatot írok le.

Ennél a receptnél nem hagytam el a tojást, de aki tojás nélkül szeretné elkészíteni, annak ajánlom a ledarált chia magot vízzel összekeverve, ami igazán jól helyettesíti a tojást süteményeknél is. A chia mag egy szuper fantasztikus táplálék, amit érdemes fogyasztani a depresszióban szenvedőknek is, mert jelentős az Omega-3 tartalma. Itt is írtam róla!

Nézzük, az én sajtkrémes brownie-mat

Hozzávalók

brownie

Sajtkrémes brownie, ahogy én készítem

Sajtkrémes brownie, ahogy én készítem

3-4 evőkanál kókuszzsír
1/2 csésze kókuszcukor/nádcukor/rizs-szirup (választhatsz mi van otthon)
4 nagyobb db tojás
(itt lehet tojáshelyettesítőként használni a chia magot vízzel összekeverve
1db tojás= 1 evőkanál finomra őrölt chia mag + 3 evőkanál víz. Várd meg, hogy kocsonyás legyen, ez kb. 20 perc)
1/2 csésze liszt/ teljes kiőrlésű legyen, vagy vegyesen lehet mandulaliszt, teljes kiőrlésű liszt, rizsliszt
1/2 csésze cukrozatlan holland kakaópor
2 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor/ én szódabikarbónát tettem bele
1/2 teáskanál só
2 tábla magas kakaótartalmú étcsoki

sajttorta
250g krémsajt/mehet bele egy kisebb dobozzal is
1 nagy tojás
1/4 csésze cukor/ legyen ez is rizs szirup, vagy más cukorhelyettesítő. Ez lehet eritrit is, de azzal óvatosan bánj és kevesebbet tegyél bele mint a többi édesítőből
1/2 teáskanál vanília kivonat
1/3 csésze tejföl/ lehet helyettesíteni rizs főzőkrémmel, vagy sűrűbb zabtejszínnel

Elkészítés

A kókuszzsírt felolvasztom és összekeverem a cukorral. Később ha kihűlt hozzáadom a tojásokat, a vanília kivonatot és jól összekeverem. Utána mehet bele a száraz hozzávaló a liszt, kakaópor, szódabikarbóna, só. Ezt is jól összekeverem és a végén még hozzáadom az egész picire összedarabolt étcsokit.
Ezt a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Ez lehet közepes méretű, kerek tortaforma is.
Ezután kikeverem a sajtkrémet a megadott hozzávalókkal.

A kevert sajtkrémet egyszerűen ráöntöm a már tepsiben lévő masszára, fogok egy kést és és finoman a az egész massza tetején, elkezdek vonalakat húzni a sajtkrémbe úgy, hogy kicsit össze is keverem a kétszínű masszát.
Általában én 180 fokon szoktam sütni kb. 20-30 percig.
Mivel a sütők nem egyformák, ezért a 15. perctől nézegessed hogy áll. Ennek nem kell teljesen szilárd állapotúnak lenni. Akkor finom, ha jó csokis és krémes is egyszerre. 🙂
Küldjetek nekem fotót hogy sikerült!
Ezen felül bármilyen receptet elfogadok. Csak valamennyire egészséges legyen! 🙂

Jó étvágyat!
Stresszmentes szép napot!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük