Coaching? Kinek van szüksége rá?

Blog | 0 hozzászólás

Mit jelent a coaching?

Ahogy a sportban az edző szerepe az, hogy versenyzőjéből kihozza a legjobbat, úgy az üzleti, személyi edző is azon dolgozik, hogy ügyfele a legtöbbet hozza ki magából.
“Tim Gallway (1975) volt az első, aki a coaching lényegéről írt először a teniszoktatás területén. Szerinte a saját fejünkben lévő ellenfél sokkal félelmetesebb, mint a teniszháló túloldalán lévő. Azt állítja, hogy az edző (coach) abban tud segíteni a játékosnak, hogy a teljesítménye útjában álló akadályokat elhárítsa vagy csökkentse. Ha ez sikerül, felszínre kerülnek a természetes képességek, és nem lesz tovább szükség az edző utasításaira.”
A sportban felhasznált “technikai eszközök” később kihatottak az üzleti életben is. A coachingban elterjedt eszközök, jelentős szakmai és magánéletben is tartós sikereket eredményeznek.

Personal branding/Személyes márkaépítés

„Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam.” (CC)
Neked is legyen személyes márkád! Számít, az első benyomás! Te is legyél más!
Az, hogy milyen a személyes márkád magánéletedben és szakmai életedben, csak rajtad múlik. Én máshogy látlak, Ő máshogy lát, te mit látsz? Mit szeretnél látni?? Mit mondjon a márka rólad? A személyes márkaépítés megtanulható. Segítek!

Life coaching/Életvezetési coaching

Az értékek és jövőkép tisztázásáról, a célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít az ügyfélnek tisztázni, mit akar az élettől. A beszélgetések alkalmával támogatja és bátorítja a változási folyamat során.

 

Business coaching/Üzleti coaching

Az üzleti “edző” célja, hogy a vállalat tulajdonosát, menedzserét támogassa. Segítse a beosztottjai fejlesztését, emelje a cég szolgáltatásainak színvonalát és elősegítse a munkahely és a magánélet egyensúlyban tartását.
Az üzleti és a magánéletben is előforduló coaching témák.
önismeret, önbizalom, motiválás
kommunikáció, kapcsolatépítés, időgazdálkodás
konfliktuskezelés, önérvényesítés, karrier
asszertivitás, döntés, stressz, kiégés

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük