Béltisztító ételek – Útifű-mag

Blog | 0 hozzászólás

Többen elhagyjuk magunkat télen és azzal bizakodunk, hogy na majd tavasszal odafigyelek  és formába hozom magam.  Bár ilyen egyszerű lenne!

Hippokratész mondta: “A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen”, amit mondhatnám halál komolyan kellene vennie mindenkinek, mert ugye a halál, a belekben lakozik.

Elöljáróban, nagyon fontos azt megjegyeznünk, hogy ha teheted, mindig fogyasszál rostban gazdag táplálékokat, amelyek segítenek megszabadítani emésztőrendszeredet az anyagcsere-folyamatokat lassító, lerakódott salakanyagoktól. A rostfogyasztás kutatások alapján is megnöveli az élettartamot, csökkenti a cukorbetegség és a bélrendszeri daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát.

utifu_magAz útifű (Plantago ovata) magja, egészen pontosan a magot borító héj, olyan rostokat tartalmaz, melyeket érzékeny belűek, búzára érzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. A rostok, miután megszívják magukat vízzel, zselés állagúvá válnak, és végighaladva a bélrendszeren megtisztítják azt a lerakódott méreganyagoktól. Az útifű-maghéj normalizálja a bélműködést, ezért mind székrekedés, mind hasmenés esetén használható. Az emésztőrendszer megtisztításához kúraszerű alkalmazása javasolt.

Az útifű mag azonban nem csak a béltisztításban jelent nagy segítséget.

http://borostyan.net/2012/05/10/tisztitsuk-meg-beleinket-utifu-maggal/

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük