Bemutatkozom...

Jól-létben, stresszmentesen - Harmóniában önmagunkkal és a környezetünkkel

„Mindaddig nem is gondolkodunk, amíg a dolgok zökkenőmentesen haladnak. Akkor kényszerülünk felhagyni a sodrással, és végiggondolni, mit akarunk cselekedni, amikor kizökkenünk a megszokott kerékvágásból, mert nehézséggel, akadállyal vagy kihívással találjuk magunkat szemben.” (John Dewey)

H Molnár Judit vagyok, a támogatásra, segítségre szorult ügyfelek támasza, tanár-turizmus szakközgazdász. A tanári és szakközgazdászi végzettségen felül, akkreditált, nemzetközi NLP- és akkreditált, hazai coach-képzéseken sajátítottam el azokat a módszereket, készségfejlesztési eszközöket, amelyek szükségesek a sikeres üzleti- és magánélethez. 

Judit

Végzettségemnek megfelelően foglalkoztam oktatással, turizmus marketinggel, értékesítéssel és szervezetfejlesztéssel. 10 éven át tanítottam, majd több évet dolgoztam egy országos turisztikai szervezetnél, ahol vezetőként koncepciókat, stratégiákat és marketing terveket készítettem, munkatársakat irányítottam, vállalkozóknak és egyetemi hallgatóknak előadásokat tartottam. Büszke vagyok arra, hogy mindig hatékonyan tudtam munkám során a különböző karakterű emberekkel együttműködni. Siker és eredményorientált vagyok, a változásokat úgy élem meg, hogy az egyértelműen az érdekeimet és a fejlődésemet szolgálja. A stressz engem sem kerül el munkám és magánéletem során, de most már stabilan tudom kezelni (nektek is megmutatom, hogy értem ezt el). Úgy érzem, hogy van egy velem született hetedik érzékem a problémák kezelésénél, a feladatok megoldásánál, de mivel én sem bízok mindent a "véletlenre", ezért folyamatosan fejlesztem, képzem magam. A pedagógusi végzettségem mellé így adódott a turizmus szakközgazdász, az akkreditált  life és business coach, mediátor, az akkreditált NLP  és a kineszteziológia TFH képzés, a stresszkezelő módszerek és kommunikációs technikák tanulása, valamint az autogén tréning elvégzése.

Mindezek mellett szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy nem vagyok gyógyító, nem vagyok terapeuta! A képzések során elsajátított, sokszínű és több területről származó eszköztárral dolgozom!

Miért bízzál bennem?

Szülőként

azért, mert én is mint szülő tudom, hogy mit jelent gyermeket nevelni, vele együtt tanulni, minden esetben mellette állni, biztatni, hitet, önbizalmat adni, figyelmesen meghallgatni, álmai, céljai megvalósításában támogatást nyújtani, és ha sportolni támad kedve, akkor ott is folyamatosan motiválni. Hogyan lehet mindezeket hatékonyan csinálni? Megmutatom a legjobb módszereket, amivel nem csak tudatosabbak lesztek a mindennapokban, de sokkal több nyugodt napotok is lesz. Mert tudjátok, hogy ha a szülő "helyén kezeli" a különböző helyzeteket, akkor a gyermek is boldogabb lesz!

Pedagógusként

azért, mert amikor én is pedagógus voltam, akkor nekem is kellett órákra készülnöm, figyelemfelkeltően és sokszor kreatívan előadnom, gyerekeket együttműködésre ösztönöznöm, biztatnom, idegesebb szülőkkel türelmesen kommunikálnom, velük együtt gondolkodnom, a munkatársakkal harmonikusan együttműködnöm. Úgy gondolom nem mondok azzal újat, hogy elég sok stresszforrás van jelen egy pedagógus életében, aminek a kezelésére ma már egyre több hasznos módszer alkalmazható. A több mint 10 éves pedagógusi tapasztalatom és a több éves stresszkezeléssel kapcsolatos képzéseim a biztosíték arra, hogy a leghatékonyabb eszközöket ajánljam minden pedagógusnak. Ilyen például a tanulható érzelmi intelligencia fejlesztése, amivel minden pedagógus, szülő, diák elérheti, hogy képes legyen odafigyelni egymásra, sikeres kapcsolatokat teremtsenek, kiválóan működjenek együtt, könnyebben kezeljék a konfliktusokat, hatékonyan kontrollálják "ösztöneiket".

Vezetőként

azért, mert én is egy országos szervezetben, olyan vezető voltam turizmusmarketing területen, akinek turisztikai koncepciók, stratégiák és marketingtervek készítése, és a szakmai feladatok mellett, foglalkozni kellett a legjobb munkatársak kiválasztásával, nehéz döntésekkel, szervezetfejlesztéssel, szakemberek motiválásával, a saját és a munkatársak teljesítményének növelésével. Mindemellett prezentációkat tartottam, és több tárgyaláson az eredményes kommunikáció, valamint a megfelelő viselkedés volt a cél. Örömmel töltött el, hogy a munkatársakkal és a vállalkozók képviselőivel is hatékonyan tudtam együttműködni. Tapasztalatból tudom, hogy a vezetőknek munkájuk során elég sok lélektani nyomásban, stresszhelyzetben van részük. Nálam is volt olyan alkalom, hogy energiahiányos állapotba kerültem, ami negatívan hatott a munkámra és a kommunikációmra is. Mivel az eredményorientált természetem nem szeret veszíteni, ellenben az egészségem is fontos számomra, ezért elhatároztam, hogy még tudatosabban foglalkozom a személyiség- és a szükséges készségek fejlesztésével. A coach- és stresszkezelő képzések eredményeként olyan sikeres módszereket sajátítottam el, amit minden vezetőnek érdemes ismernie. Ha egy vezető azt akarja, hogy a teljes kontroll a kezében legyen, a stressz ne befolyásolja negatívan az egészségét, a viselkedését és a teljesítményét, én tudok megoldást!

Vállalkozóként

azért, mert én is tudom mint vállalkozó, hogy mit jelent a váltás, változás, és a sokszor erőt próbáló kitartás. Egy vállalkozó élete nem mindig diadalmenet. Komoly szakmai tudást és rengeteg munkát igényel egy termék fejlesztése, értékesítése, kommunikációja. Munkáim során, többször dolgoztam együtt vállalkozókkal, segítettem munkájukat és gyakran marketing- és értékesítési tanácsokkal is elláttam őket. Később érezve az egyre növekvő igényeket, tudásomat továbbfejlesztettem a leghatékonyabb kommunikációs és értékesítési technikákkal. Mindemellett, tudatosabban elsajátítottam a sikeres kapcsolatépítés, a magabiztosabb viselkedés, és a személyiségtípusok azonosításának módszereit (Enneagram, DISC), ami nemcsak az üzletkötések sikerét, de a stabil stresszkezelést is biztosítja.

Munkavállalóként

azért, mert én is tisztában vagyok azzal, volt alkalmazottként, hogy néha mit kell átélnie egy alkalmazottnak a munkahelyén, ahol folyamatosan kell teljesíteni és megfelelni. Sokszor nem egyszerű az egyensúlyt, az összhangot megteremteni a munka és a család között sem, főleg ha a főnök nem egy együttérző ember. Többször az is előfordul, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem megy a NEM -et mondás a főnöknek, vagy egy családtagunknak, ezért a folyamatos idegeskedés miatt a stressz tünetei is megjelennek. Gyakran megnehezíti a munkahelyi sikert, és szintén jelentős stresszforrás, ha nem megfelelő az együttműködés a felettesek, vagy a munkatársak között. Ha mindezen változtatni szeretnél, ha azt akarod elérni, hogy környezeted kellemes és barátságos legyen, kitartóan kell dolgozni. Szeretném nektek ezt a munkát azzal megkönnyíteni, hogy bemutatom a garantált módszereket, úgy mint a kiégés sikeres megelőzését, az önérvényesítő, erőszakmentes kommunikáció lépéseit, valamint önmagunk és mások hatékony megismerésének és megértésének eszközeit.

Sportolóként

azért, mert régebben én is versenyszerűen sportoltam (ping-pong, kézilabda), amitől olyan motivációt kaptam, hogy elvégeztem segédedzői szinten a sportpedagógiát és a sportpszichológiát. Az igazi kihívást viszont a lányom sportkarrierje adta, akit hosszú éveken keresztül vittem először úszni, majd teniszezni. Végül annyira megszerette a teniszt, hogy sikeres versenyző lett belőle. Átéltem vele együtt a küzdelmet, a szorongást, a félelmet és a sikerek extázisát egyaránt. Együtt szomorkodtunk, együtt örültünk az eredményeknek. Nem volt választásom, fel kellett nőni ehhez a feladathoz is. Így lettem “anyamenedzsere” a lányomnak, aki megtervezte a versenyeket, intézte a szállást, étkezést és az edzéseket. Igazi nagy családba, sportközösségbe csöppentünk, ahol szülők, edzők, veresnybírók szinte barátként üdvözőlték egymást a teniszpálya mellett. Visszanézve ezekre az időkre, szinte látom magamat a pálya mellett, ahogy végigizgulom a meccseket. Sokszor “beszóltam”, idegesítettem a lányomat és magamat. Ezzel viszont csak azt értem el, hogy hátráltattam és idegesítettem a gyereket is. Ismerős ez a helyzet? A szülők élete nem könnyű a sportpálya mellett, de a nem megfelelő viselkedésükkel csak negatívan befolyásolják a gyermekük teljesítményét. Ma már pontosan tudom, hogy így van, és hogy mit, és hol rontottam el, mit kellett volna másképpen csinálnom (azért annyira nem rontottam el, mert a jövőjét pozitívan befolyásolta a tenisz). Azóta tudatosabban figyelem a szülő-gyermek-edző kapcsolatokat a sportban, és a Coach – NLP módszerek is sokat segítettek, hogy megértsem a szülők és a gyerekek viselkedését. A tapasztalat, valamint a tanultak most már nagyon jól kiegészítik egymást. A stressz egy sportoló életében is folyamatosan jelen van, ha viszont sikerül mindig a pozitív oldalon tartani, akkor jelentős plusz energiák fognak felszabadulni. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy ha egy versenyzőnél mentálisan minden rendben van, akkor az eredmények is jobban jönnek. Jelenleg számtalan hatékony módszerrel (egyik ilyen az NLP) lehet a sportolókat, edzőket és a szülőket támogatni, a céljaikat velük együtt meghatározni és a jövőjüket megtervezni. A motiváció folyamatos szinten tartásával és a teljesítmény növelésével, a siker garantált.